Satsa på mysfaktor hemma i Göteborg

Ljudet av ved som knastrande brinner i kaminen, vinden som viner kylig utanför och något gott att dricka är vad många drömmer om i sina bostäder. Därför skaffar fler kaminer i sina hem.

När ordet mysfaktor myntades gällande kaminer så var det något som fastnade hos många. För en kamin som knastrar och har dansande lågor, samtidigt som den sprider en härlig värme, är nog så nära mysfaktor som man kan komma. Därför är det många som satsar på en kamin av något slag i sina hem. Även om vissa är så pass låga i värmespridning att de mer är till för lågornas skull.

En rejäl värmekälla

Mysfaktor eller ej är braskaminer i Göteborg en rejäl värmekälla som man kan tjäna på att ha i sitt hem. Med hjälp av kaminen kan man få komplementvärme eller till och med värma upp hela sitt hem under hela året. Det beror på vilken kapacitet man väljer på kaminen och hur villig man är att sköta om eldningen i den. Har man möjlighet att ordna egen ved, från exempelvis egna träd eller en liten skog, så kan man till och med få helt gratis värme, till skillnad mot elräkningar som kan uppgå till många tusenlappar under en riktigt kall vinter. Men även om man köper sin ved så kan man genom att endast elda en gång om dagen få en torrare luft inomhus som kräver lägre temperaturer för behaglig uppvärmning. Kaminer är alltså bra att ha även utan mysfaktor.