I år ska vi bygga pool

Jag har bestämt mig för att bygga en pool utanför mitt fönster. Ända sedan barnen var små har jag velat ha en egen pool. Vi som familj har tröttnat på att packa bilen full med mat, badankor, badringar och annat som gör att barnen inte drunknar, bok och vilstol för mig, frukost lunch och middag till maken. Solskydd för barnen, parasoll och filtar. Sedan kom man hem med halva stranden i bagaget. Alla drog in smutsen från stranden och det var bara att städa hemma efteråt.

Vi ska bygga pool från Poolsweden

Nej i år ska vi göra något helt annorlunda. Vi har redan tittat på en leverantör av pool, som heter Poolsweden. De har lite olika material för pooler som vi ännu inte har bestämt oss för. Antingen blir det glasfiberpool. Det finns även pool i betong, men den har jag inte riktigt känt skulle passa oss. Däremot skulle vi kunna tänka oss en pool i stålram, det innebär att vi inte gräver ner den utan ställer det på en ställning med ett skyddande pooltak. I isåfall bygger vi en altan där poolen kan ingå. Vi bygger en trappa upp till poolen, kanske med en trampolin, eller en rutschkana som barnen gillar. På altanen kan vi sedan hålla våra framtida poolparties. Vi älskar poolparties, jag och maken. Vi har så mån vänner som älskar det samma som vi. Vi gillar att äta och dricka gott och mår som bäst när vi har våra vänner som vi kan umgås med.

Och så behöver man pooltak också

Vi har tittat på några olika pooltak. Antingen kan man ha tak som man rullar ihop, eller ut när man har behov av det. Eller så kan man ha en skena på ömse sida av poolen och bara skjuta taket fram och tillbaka när man vill ha det framme och när man vill ta bort taket. Jag visste inte att man behövde bygglov för att bygga en ny pool, men det visade sig att vi helt tydligt behövde det. Som tur hade maken koll på det. Skulle inte ha varit kul med böter på flera tusen om vi inte hade sett till att komma in med en ansökan till kommunen. Tydligen behövs bygglov för allt som förändrar trädgården, fasaden och huset. Allt som gör en påtaglig förändring på utsidan kräver tydligen bygglov. Till och med vissa förändringar som görs inomhus. Till exempel om vi skulle förändra och flytta på vissa bärande väggar. Det var nyheter för mig är jag fick reda på det. Jag som tidigare trott att när det kom till förändringar inomhus inte krävde något bygglov.