Fixa mysstämning i uterummet

uterum

Ett uterum är ofta ett rum som används för avslappning, trevligt umgänge och kanske en och annan måltid. Just detta är något som också de flesta uterum bör inredas efter, om man inte planerar att använda det till något annat förstås.

I viss mån kan man ta inspiration från sitt eget vardagsrum. Ofta är ju sofforna placerade så att det är lätt att prata med varandra, samtidigt som kan slappna av bekvämt och mjukt i soffan på egen hand om man så önskar.

Är det ombonat eller inte?

Hur ditt uterum är byggt har stor betydelse för hur du kan inreda det. Vissa uterum har knappt några väggar alls, utan består kanske av endast av ett tak tillsammans med infravärmare som gör rummet behagligt att vistas i under sena kvällar. Ett uterum som inte är ombonat kommer i hög grad att vara fuktigt, så det går inte alltid att ha samma material och typer av möbler som man har i husets övriga rum.

Desto mindre ombonat det är, desto mer bör interiören likna utemöbler kan man säga. Utemöbler kan visserligen se ut lite hur som helst, men det som de har gemensamt är att de tål väder och vind på ett bra sätt.

Dock kan många utemöbler vara hårda och inte särskilt bekväma att verkligen slappna av i under en längre tid. Det kan således vara värt besväret att lägga ner tid och pengar på att hitta och köpa utemöbler som verkligen bjuder in till lugn och ro. Att investera i möbler till sitt uterum är inte något man behöver göra särskilt ofta, så det är ofta värt det att lägga ett par extra kronor för att få det som man vill ha det från början.

Använd tyger

För att skapa en ombonad och mysig känsla i uterummet är tyger oerhört effektivt. Satsa mycket på plädar, kuddar, filtar och eventuellt mattor. Det här gör det extra mysigt under lite kallare dagar då det blir lätt att hålla värmen.

Det är dock inte bara av det skälet som tyger gör sig bra i ett uterum. Ofta är uterum ganska sparsamt inredda, med risken att det ser lite sterilt och tråkigt ut. Att satsa på tyger och textiler av olika slag kommer göra att uterummet ser betydligt bättre ut.

Inred personlighet

Som vilken annan del av huset som helst känns det ofta trevligt att inreda på ett personligt sätt. Är du till exempel väldigt intresserad av växter kan du satsa på krukväxter i olika slag och färger. Dessa kan du sedan matcha med exempelvis tygerna. Har du ett genomgående färgtema i dina tyger, till exempel lila, kommer färgstarka lila blommor garanterat att bilda en mycket snygg detalj. Välj din favoritfärg och låt bara fantasin sätta gränserna.