Min badrumsrenovering skedde med inspiration från Hemnet

En av mina favoritsysselsättningar är att sitta vid datorn och knarka Hemnet. Jag vet att jag inte är ensam om detta – nästan alla mina vänner i Stockholm lider av samma beroende. man vaknar, man tar fram telefonen, datorn eller läsplattan och så tittar man igenom de nya objekten, eller återvänder till de man fattat tycke för tidigare.

Är jag då på jakt efter en ny bostad i Stockholm, ska jag sälja min lägenhet, ska mina kompisar göra så? Nej, nej och nej. För många av mina kompisar så handlar det om att hålla sig uppdaterad rent prismässigt; man vill veta om priserna stigit eller sjunkit i det område man bor i. Detta av den enkla anledningen att bostadspriser är det största samtalsämnet som finns i Stockholm; kan man visa att man hänger med så blir man snabbare accepterad.

För min egen del så använder jag Hemnet för att hitta inspiration. Jag älskar att se foton av nya bostäder, se snygga lösningar och att hitta alternativ som jag själv kan prova i mitt eget hem.

“ Jag hittar mycket inspiration på Hemnet och älskar att se snygga bilder på olika bostäder. Min badrumsrenovering skedde faktiskt efter att jag sett ett läckert badrum i en lägenhet i Stockholm. Jag sparade bilderna och använde som mall “

Något som jag faktiskt fått användning av rent konkret. En gång så såg jag nämligen en så pass snygg lägenhet i Stockholm så att jag blev avundsjuk – framförallt på badrummet. Lägenheten såldes typ efter en vecka och till ett sjukt pris; men jag hann åtminstone med att skriva ut annonsen och sparade bilderna i en pärm.

Vart vill jag komma? Jo, då jag själv skulle genomföra en badrumsrenovering i min lägenhet så plockade jag fram pärmen, plockade ut bilderna och visade dessa för företaget som skulle genomföra min badrumsrenovering. Med vissa egna tillägg såklart.

Egna detaljer gav en bättre badrumsrenovering

Det jag gjorde var att jag behöll samma färgskala vid min egen badrumsrenovering; jag använde samma naturliga skalor – grått, beige och vitt. Jag hittade även blandare och kranar som liknade de i annonsen. Men, jag adderade min egen smak och det gör att man inte kan säga att jag kopierat det andra badrummet vid min egen badrumsrenovering – ett otränat öga skulle inte se att jag “fuskat”. Dessa saker la jag till:

  • Trädetaljer. Kommoden i mitt badrum är helt gjord av trä. Dessutom har jag sett till att rama in spegeln i samma färg.
  • Vägghängd toalett. Detta var ett av mina krav vid min badrumsrenovering. Visst, lite dyrare blev det – men så himla värt då man ska städa.
  • Grönt: jag har valt att placera en massa blommor (som tål vatten och fukt) inne i badrummet: det ger en personlig touch och det skapar väldigt mycket harmoni.
  • Platsbyggd förvaring: Det här lösningen ska jag inte ta åt mig äran för. Jag hade nämligen stora problem med förvaring och var jag skulle ställa allt. Lösningen kom från företaget jag anlitade för min badrumsrenovering: de föreslog att de skulle platsbygga hyllor längs väggen och därefter kakla in dessa i väggen. Jättesnyggt!