Vitsen med att installera markiser på Lidingö

När det blir allt varmare och solen gassar på Lidingö så gör du klokt i att installera markiser. De håller solen ute och minskar därmed temperaturen inne.

Klimatet förändras i allt snabbare takt. Det blir varmare på vår planet och även så i Sverige, på alla ställen från Ystad till Lidingö och norröver. Till att börja med kan det kännas skönt att få njuta av mer värme än vi är vana vid här i Norden. Ganska snart inser man dock de problem som följer, med stigande världshav, torka och missväxt.

Vi har alla ett ansvar för att göra det vi kan för att minska takten på klimatförändringarna. Se till att börja äta mindre kött, välj allmänna kommunikationsmedel och sluta åka på flygresor som inte är nödvändiga. Och naturligtvis, se över energianvändningen i din bostad.

Markiser för att minska energianvändningen

Fler och fler skaffar AC när somrarna börjar bli varmare. Solen gassar in genom fönstren och våra hjärnor slutar nästan att fungera när temperaturen inomhus stiger över 24 grader. Visst är det skönt med AC i ett sådant läge, men tänk på att det drar mycket el.

Det bästa är om du kan hindra solen från att ta sig in genom fönstren. Det är dess strålar som värmer upp inredningen och därmed höjer temperaturen i rummet. Om du installerar markiser så håller du solen ute. Det är mycket mera effektivt än att till exempel dra ned rullgardinerna. Rullgardiner sitter ju på insidan så det betyder att solstrålarna redan tagit sig in och kan värma upp.