Hårborttagning med laser – en skänk från himlen

Alla har vi våra små kroppsdelar som skapar missnöje. För de flesta så handlar det inte om mer än att man kan acceptera dessa och till och med bygga sitt utseende efter “defekten” i fråga. En glugg mellan tänderna, ett högre hårfäste eller kanske ögon som är av olika storlek: framhäver man dessa så blir det en charmig del av sin egen personlighet. Andra delar går allt som ofta att göra någonting åt – väger man för mycket så kan man äta bättre och träna lite mer; något som förvisso är lättare sagt än gjort, men långt ifrån omöjligt.

Andra saker kan dock leda till komplex. Åderbråck, flintskallighet, fetma eller exempelvis generande hårväxt. Dessa kan samtliga bidra till att man som person blir introvert, att man skäms och att man alienerar sig från andra. En positiv gemensam sak dock: de går att få hjälp med att bli av med. Vi ska här fokusera på den generande hårväxten och speciellt på en relativt ny behandlingsform som visat sig vara synnerligen effektiv: hårborttagning med laser.

Hårborttagning med laser innebär att man genom så kallad IPL-laser – en laser med en högre absorbtionskoefficent mot pigment än mot exempelvis vatten och hemoglobin. Det gör att hårsäckarna bränns bort på ett mer effektivt sätt. Men, det innebär även att vissa kandidater är bättre lämpade för just denna typ av behandling. Den optimala patienten för en hårborttagning med laser har ljust pigment och mörkare hår. Sämre – eller inte alls – lämpade är personer med väldigt mörkt pigment, personer med ljust pigment och väldigt ljust hår och även tatuerade personer (tatueringar över hela kroppen) bedöms som sämre kandidater.

Det passar många, men inte alla. Har du rätt förutsättningar dock – ja, då kommer du att få en behandling som ger god effekt; så god att det hår som försvinner inte heller kommer att återkomma. Hårborttagning med laser ger i de flesta fall en permanent effekt – oavsett vilken kroppsdel det handlar om; rygg, mage, överläpp, bröst, bikinilinje eller benen saknar betydelse: behandlingen fungerar överallt.

Att tänka på vid en hårborttagning med laser

Vi tänkte rada upp några punkter som kan ge ytterligare lite information kring denna behandling.

  • Behandlingar – inte behandling: Det krävs några behandlingar för att bli hårfri. Naturligtvis så beror det även på var på kroppen som behandling sker. En väldigt hårig rygg kräver fler behandlingar än vad en fjunig överläpp gör. Man kan dock – mellan tummen och pekfingret – säga att minst tre behandlingar kommer att krävas och maximalt sju stycken. Varje behandling tar ungefär tjugo minuter.
  • Aktiv fas: En viktig sak att poängtera är att det krävs vila mellan varje behandling. Även om det handlar om tre behandlingar så kommer en vila mellan 4-10 veckor att krävas. Det gör att en hårborttagning med laser inte är att anse som någon quick-fix.
  • Smärta? Det fina är att den här behandlingen vare sig gör ont eller kräver någon konvalescenstid. Det kan möjligen bli lite ömt under tiden och efteråt kan viss rodnad uppstå. I övrigt – smärtfritt.

Mer info finns här: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se