Du har väl bekantat dig med de nya persiennerna?

Det finns så många trevliga nyheter när det kommer till solskydd för fönster. Borta är de där trista och tråkiga persienner som vi tänker på som alltid har funnits i hyreslägenheter från 1950- och 60-talet; grå, av aluminium och så svårt trista. Man är riktigt glad att de persiennerna är ute och att det finns nya sorts persienner som numera finns ute på marknaden.

Få persienner som täcker olika delar av fönster

Man kan nämligen få persienner som styrs på tvären, som endast täcker fönstret på mitten, upptill eller nertill, precis som det behagar dig. Du kan få dem i vilken färg du vill ha, i trä eller aluminium, eller i en blandning av dessa. Du kan även få dem som plisségardiner och har du samma funktion som andra persienner; solskydd samtidigt som de släpper in ljuset. Vill du skydda mot insyn. kan du alltså placera dem nertill på dagarna, men få in solljuset. eller till natten, sätta dem för fönstren men upptill.

Dem monterar man med en skena, som de kan förflyttas efter. Du kan även välja dem till din inglasade balkong för att få maximalt med solskydd. Många vill skydda sin bostad mot värmen men ändå få in ljuset. Då är persienner lösningen på den saken.

Persienner kan bli fina detaljer i inredning

Persienner behöver inte bara vara solskydd. Med de nya och snygga persienner som kommer i olika färger och mönster, behöver de inte bara skydda fönster, utan även bidra till en vacker inredning och snygga detaljer i fönstret. Du kan inreda och få vackra mönster i rummet, beroende på vilka perforeringar som du önskar till dina persienner. Dessutom finns det persienner som går på i sidled vilket ger ett mer gardinliknande utseende och de blir snyggare som inredning. Här kan du leka med färg och form, få måttanpassade persienner som släpper in solljuset utan att släppa in värmen från solen.

Vill barnen har roliga mönster på hästar, bilar, prinsessor eller seriefigurer finns de att ordna. Besök din lokala solskyddsbutik för att få veta vilka möjligheter som du har där du bor.

Bor du i Stockholm har du ett 100-tal sådan butiker som du kan besöka för att få tag i persienner i Stockholm. Där kan du fråga om mönster och om måttanpassade persienner. Har du riktigt breda fönster, passar det bättre med persienner i sidled, än de som går tvärs över fönstren. Har du dessutom särskilda önskemål om färg och mönster för dina persienner kan de säkert svara på alla sådana slags frågor.