Kontraster ger spännande kök

Hur ska man inreda köket och hur ska man lyckas skapa en plats som hela familjen trivs i? Det senare är det mest intressanta och den stora förklaringen till varför fler väljer att genomföra en köksrenovering idag. Köket har gått från en enmansshow till något som berör alla. Där man förr ville ha mindre, intima kök där exempelvis mamman i familjen – i lugn och ro – kunde laga mat så säker man idag snarare öppna ytor och lösningar som möjliggör ett större socialiserande. Det är bra. Rent generellt så har vi färre samtal idag och vi kan genom en köksrenovering skapa en plats där det vardagliga samtalet får ta plats på ett självklart sätt.

Frågan är hur man ska tänka? Vi anser att man definitivt kan investera i ett nyckelfärdigt kök från exempelvis IKEA och trots detta få ett personlig kök. Många drar sig från detta då man tror att det handlar om strömlinjeformade kök som finns i varenda hem. Det är inte hela sanningen. Faktum är att de små detaljerna är avgörande och att du således inte behöver lägga ner 50.000 kronor mer för ett nyckelfärdigt kök från en annan leverantör (utan att få så mycket me kvalitet egentligen). Dels så kan du välja annorlunda färger och dels så kan du även använda dig av de små kontrasterna som skapar mer personlighet.

Om du ska genomföra en köksrenovering i ditt hem i Stockholm och vill ha ett vitt sådant så kan du bryta av det vita med exempelvis svarta fogar, med bänkskivor i trä eller med lister i en annan färg. Dessutom så är accentfärger en bra lösning. Dina köksluckor kan fortfarande vara vita och klassiskt eleganta, men på vägarna kan du välja att måla någon helt annan nyans och därigenom få mer liv i rummet. Att välja annorlunda och udda kökshandtag är också en klassiker som verkligen skapar personlighet.

Rätt hjälp vid en köksrenovering

Att våga göra det oväntade – om än i det lilla – skapar finare, mer personliga och trivsamma kök. Det oväntade innebär dock inte att man väljer bort den professionella hjälpen och utför en köksrenovering på egen hand. Det finns en sak som måste nämnas i detta. Om man ser till antalet anmälda vattenskador så har ett rum alltid haft störst risk och störst anmälningsgrad. Badrummet – och det är väl en självklarhet sett till hur mycke vatten och fukt som finns där.

Men: numera så är badrummet tvåa på den listan och där köket nu är etta. Det ska man vara medveten om – flera av dessa vattenskador är också en direkt följd av en köksrenovering utförd utan professionell hjälp. Många av dessa kommer av felaktiga installationer och av det faktum att vi har fler vattendrivna maskiner – ismaskin i kylen, spisen och ugn samt diskmaskin(i synnerhet).

Om man nu prompt ändå vill utföra en köksrenovering och sätta stommar och luckor på egen hand så bör man åtminstone ta hjälp vid alla installationer. Det kan bli extremt kostsamt annars. Vad händer om din vattenskada drabbar grannen under i Stockholm? Troligt är att ditt försäkringsbolag inte går in och täcker kostnaden om det visar sig vara en direkt följd av den köksrenovering du utfört på egen hand. Ta hjälp!

Behöver du inspiration inför köksrenoveringen. Besök https://www.koksrenoveringstockholm.nu, där hittar du tips och matnyttig information.