Dags att sälja bostaden?

Är det dags att sälja bostaden? Den som vill sälja bostaden till det pris som man önskar, kan göra några saker som är bra på vägen till försäljning. Ibland kan man behöva göra nödvändiga renoveringar. Det kan handla om det finns slitna ytor på badrum eller kök, om fasaden inte är så fin. Då kan det helt klart löna sig att renovera fasaden och fönster. Ett annat knep är att göra en homestyling för att höja attraktionskraften i bostaden.

Vad innebär en homestyling?

För den som inte har kommit i kontakt med vad en homestyling innebär kan man enkelt förklara det som att vid en homestyling ser en utbildad inredare till att bostaden ter sig från sin allra bästa sida. Som bostadsägare kan man bli lite blind inför hur bostaden ter sig för andra människor. Man kanske tänker att det måste räcka med att folk får veta hur stor bostaden är, hur rummen ligger i förhållande till varandra, hur långt det är till bussar, tåg, om det finns parkering invid huset och hur långt det är till skola och affär, men det är sällan det är så viktigt.

Homestyling visar hur det kan se ut

Det som en homestyling gör är att den visar hur fin bostaden kan bli. En homestyling visar de som besöker bostaden hur den kan bli om de flyttar in dit. Det kittlar deras fantasi och gör så att de flesta vill ha det just så där mysigt. En homestyling görs i diskreta men fina färger, och plockar bort alla personliga saker, men tar fram sådant som visar hur fint det kan bli; med blommor i fönstren, frukt på fina fruktfat i köket, fina badhanddukar i badrummet och fina kuddar i sovrum.

Homestyling gör människor sugna flytta in

Människor ska bli sugna på att flytta in i morgon (helst). En inredare har öga för snygga detaljer och kan inreda hemmet i en stil som de flesta tycker om. Därför måste man plocka bort alla saker som påminner om att någon bor i hemmet för tillfället; alla leksaker måste plockas undan, alla fotografier, alla personliga böcker. Det ska helst vara helt tomma ytor. Däremot plockar man fram lite anonyma blommor, frukter, badhanddukar och liknande. Människor måste få en lust att bo i bostaden för att man ska få den såld. Så ”enkelt” är det.