Petigt jobb att lägga fiskbensparkett

Man måste precisionsarbeta när man ska lägga fiskbensparkett. Varje stav ska ligga exakt rätt för att golvet ska bli jämnt och bra, vilket kräver skicklighet.

I gamla villor som ska renoveras vill man gärna behålla den gamla stilen och inte förnya för mycket. Det kan vara kakelugnar som restaureras och putsas upp, och det kan vara stuckatur i taket som man vill bevara. En viktig del i ett sådant hus kan vara ett golv med tradition. Därför är det många som satsar på att låta lägga fiskbensparkett.

Det är golvfirmor med mycket skicklig personal som kommer ut och lägger fiskbensparkett till alla som beställer det och vill satsa på sitt hus. För det är en extravagant lösning som verkligen är något alldeles extra. Givetvis kan man lägga fiskbensparkett även i ett nybyggt hus. Det ger extra karaktär åt rummen.

Fiskbensparkett har tradition

Från början var det fina salar i slott som hade fiskbensparkett. Det finns lite olika varianter på hur man kan lägga stavarna, men det är absolut ett hantverk som är lite speciellt. Även om man inte bor i ett slott så kan det nästan kännas så, om man väljer att investera i ett äkta parkettgolv.

Parkettgolv kan slipas om, men det kan bara göras till en viss gräns. När flera slipningar har minskat på slipytan kommer man till en punkt på djupet då man måste lägga ett nytt golv. Det är en extra finess då att byta ut den vanliga, gamla parketten mot att lägga fiskbensparkett i huset. Hitta mer info kring fiskbensparkett på denna sida: läggafiskbensparkett.se