Målare i Stockholm använder akrylfärg, men inte på duk

Av alla färgtyper, som används inom konstmålning, är nog akrylfärg den mest troliga en målare i Stockholm skulle använda sig av i sitt dagliga arbete.

Inom konstvärlden är målning med akryl både älskad och hatad. I vissa kretsar anses akryl inte vara lika fint som olja och är därför inte ett alternativ. I andra kretsar är det ett smidigt och bättre alternativ till oljefärgen som inte är helt hälsosam att vara instängd med för länge.

När akrylfärgen introducerades på 60-talet blev den populär bland många tunga namn, som Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Bridget Riley och Mark Rothko. Akrylfärg används även frekvent av en målare i Stockholm då väldigt många färger denne jobbar med är akrylbaserade. Färgen introducerades bland hantverkare av precis samma anledning: lättare att jobba med och mycket bättre för hälsan.

Målare i Stockholm vet vilka material och färger som är bäst

En målare i Stockholm har bra koll på vilka färger som är bra för både natur och människa. Både när den appliceras och efteråt. När man tänker på vad man hade i färger förr i tiden kan man bli rentutav mörkrädd. Börjar man analysera färger i gamla hus hittar man både kemikalier och tungmetaller.

Det betyder att när du ska renovera ett gammalt hus är det inte bara själva målningen som kräver kompetens. Även slipning och borttagande av gammal färg kräver kunskap. Hur avlägsnar man till exempel en färg som innehåller tungmetaller utan att dessa frigörs ut i rummet? En målare vet.

Continue Reading

Du kanske ska betala din målare i Stockholm 450 miljoner dollar

2017 såldes Leonardo Da Vincis tavla ”Salvator Mundi” för hisnande 450 miljoner dollar. Tycker du inte att din målare i Stockholm kan förtjäna lika mycket?

Det högsta värde som en tavla någonsin sålts för är 450,3 miljoner dollar. Motsvarande 4,2 miljarder kronor. Tavlan är “Salvator Mundi” av Leonardo Da Vinci. Den köptes 2013 av konstsamlaren Alexander Parish för endast 10 000 dollar. Då visste man dock inte att det var en tavla av Da Vinci då den någon gång under århundradena målats över.

Till slut identifierades den och restaurerades så att originalmotivet kom fram. Genast steg värdet till 75 miljoner dollar. Den såldes två gånger till innan den fick sitt nuvarande värde, vilket är svårslaget i konstvärlden idag. Det lägsta pris den någonsin sålts för var 1958 då den märkts fel och gick under klubban för bara 5 dollar.

Målare i Stockholm kan också restaurera en målning

Rummen i gamla hus har ofta blivit målade många gånger. Lager har lagts på lager och till slut har det ursprungliga fina måleriarbetet helt förstörts. Anlitar du en målare i Stockholm kan denne hjälpa dig att återställa rummens ursprungliga färg och elegans. En gång i tiden gjordes ett professionellt arbete värdigt de rum som målats. Detta arbete kan återställas.

Genom att hitta något flik av den ursprungliga färgen kan målaren med en färgläsare återskapa precis rätt färg. Sedan slipas alla väggar ner till grunden, jämnas till och målas om. På så sätt uppnås den ursprungliga elegansen.

Continue Reading

Bostadsanpassning röjer undan hinder i Stockholm

Bostadsanpassning gör ditt hem till en frizon i Stockholm. Som funktionshindrad har du rätt att kunna leva i en vardag och en bostad som fungerar utan hinder.

Ett funktionshinder kan verkligen göra vardagen svår för den som drabbats. Men det finns många sätt att anpassa vardagen så att ett funktionshinder faktiskt inte får så stora konsekvenser. Det finns vägar runt de flesta problem.

Du som själv kämpar med ett boende som inte fungerar så bra i kombination med dina fysiska förutsättningar gör klokt i att titta på om du inte kan få hjälp med bostadsanpassning via Stockholm stad. Som medborgare har du rätt till en rad olika anpassningar av din bostad, i de fall då du drabbats av funktionshinder.

Bostadsanpassning gör din bostad till ett riktigt hem i Stockholm

En lyckad bostadsanpassning kan göra det möjligt även för dig som har funktionshinder att leva ett fritt liv i ditt eget hem. För det är ju det som är meningen med ett hem: att det ska fungera för den som faktiskt bor i det. Så många platser i samhället är svårtillgängliga för dig med funktionshinder. Ditt hem ska inte vara en sådan plats.

Och behöver heller inte vara det. Det finns nämligen de som är proffs på att anpassa bostäder efter dem som bor i det, och som mer än gärna står till tjänst med sina specialkunskaper vad gäller allt från handikapptoaletter till särskilda lösningar för kök och sovrum. Beskriv dina behov, så kommer de komma med en lösning.

Continue Reading

Målare i Sundbyberg gömmer sällan dolda budskap i sitt arbete

El Bosco var en spansk 1400-talsmålare som var känd för att dölja budskap i sina målningar. Något vi sällan ser målare i Sundbyberg göra när de målar. Eller?

Om ni läst boken – eller sett filmen – “Da Vinci-koden” så är ni troligen bekanta med Robert Langdons specialkunskap: gömda koder och meddelanden i gammal konst. En målare som var ivrig med att dölja budskap i sina verk var renässanskonstnären Hieronymus Bosch – känd på spanska under namnet El Bosco.
Boschs verk var fulla av detaljer och störande moment som rent ut sagt skrämde människor till vettet. Både då och nu. Detaljerna gick att tolka på många olika sätt. Det kan vara skönt att veta – när man anlitar en målare från Sundbyberg – att denne inte döljer märkliga meddelanden i ens väggar. Eller gör han? Varför lägger målaren så väldigt mycket tid på allt förarbete? Vad gör han?

Målare jobbar helt enkelt ordentligt

Nej, det är inget stort mysterium varför en målerifirma i Sundbyberg lägger så mycket mer tid på förarbetet än vad du själv skulle valt att göra. Man beräknar att 75 till 80 % av en målares arbete ligger i själva förarbetet. När det väl är gjort – på rätt sätt – går resten fort.

Skyndar man på är risken att det blir fel och måste göras om. På detta sätt kan målerifirman även lämna hållbara och varaktiga garantier på sitt arbete, då de kan garantera att det är väl genomfört. Så det är inga hemligheter bakom arbetet.

Continue Reading

Ny fräsch kontorsinredning

Trött på ditt gamla kontor? Vill du ha en ny smart och prisvärd inredning för kontor som håller länge utan att vara tråkig? Har du nyligen köpt ett kontorshus och vill ha en kontorsinredning?

Kan en kontorsinredning se ut hur som helst, kanske du undrar, och svaret på den frågan är väl helt enkelt ett rungande ja. Men det behöver ju inte innebära att det blir bra. Att vara expert på inredning för kontor innebär att ha allt under kontroll. Kunna se vad som passar företaget och ha förmågan att överblicka hur det ska inredas på bästa sätt för att allt arbete ska flyta på utan att det blir störande avbrott. Ett litet kontor kräver att man är skicklig på att utnyttja ytan, det blir med andra ord en effektiv inredning. Ett stort kontor har helt andra förutsättningar. Där kan det handla om att alla på kontoret ska ha tillgång till kopieringsmaskiner och skanner och då kanske det krävs ett speciellt rum till det. En del kontor har en öppen planlösning medan andra håller fast vid den äldre stilen med en person i varje rum.

Kontorsinredning är ett fält av oändlig variation

Att få en ny fräsch inredning för kontor på sin arbetsplats kan glädja de flesta. Det är en skön känsla om allt är anpassat för de nya behoven som kanske uppstått sedan det inreddes förra gången. Både stil och färger kan vara förlegade för länge sedan och en frisk fläkt av det nya kommer nu in tillsammans med inredning för kontor.

Continue Reading

Skaffa nya persienner i Lund

Det finns fina persienner i Lund för dig som bor där och besväras av den skarpa eftermiddagssolen inomhus. Allt efter hur persiennerna vinklas väljer du själv hur mycket ljus du släpper in.


Om du inte har skaffat persienner ännu, kommer du att uppleva hur stor nytta du har av dem. Beställ persienner i Lund av en firma som har rykte om god service, så får du dem monterade och levererade hemma hos dig. Solens strålar kan variera under dagen, och du ändrar lätt vinkeln på dina persienner för att få in precis så mycket ljus du vill ha.


Persienner är diskreta och snygga


Även när dina persienner är nerfällda, kan du se ut genom dem. Du missar inte hela utsikten, så som man gör med rullgardiner. Det är bara vinkeln på lamellerna som avgör hur mycket du ser av omvärlden och hur mycket förbipasserande och grannar kan se in till dig. Du kan vara lite ifred, men ändå uppfatta livet runt omkring, det är ganska fantastiskt.


Om du har gamla och slitna persienner är det läge att byta dem. Trådar som är trasiga och persienner som inte går att vinkla alls är irriterande och onödigt att finna sig i. Det går att laga, för det finns reservdelar, men om dina persienner är missfärgade och tråkiga, är det lika bra att skaffa nya. Det är livskvalitet att kunna vrida om lite och få mer eller mindre ljus in i kök och vardagsrum. En serviceinriktad firma ordnar det snabbt åt dig.

Continue Reading

Målare på Kungsholmen fixar ett hem att trivas med

Många av oss nöjer oss med ett hem som bara är ok, andra vill ha mer. En målare på Kungsholmen kan hjälpa dig att få det hem du alltid velat ha. Ny tapet eller annan färg på väggen kan göra skillnad.

Vi tillbringar många timmar i våra hem. En del av de timmarna har vi ögonen slutna och sover. Det betyder inte att det är mindre viktigt att ta hand om hemmet.

En lägenhet kan se olika ut beroende på ljusinsläpp, ytor och disposition. Du kan alltid göra det bästa av det material och de förutsättningar som ges. Har du nyss flyttat in kan du inte räkna med att gilla allt förre ägaren fixat.

En lägenhet som är sliten och lite nedgången kan enklast göras iordning genom att en målare får börja jobba. Färg eller nytapetsering gör oftast en otrolig skillnad för utseende och för trivsel.

Låt målaren utföra sina magiska konster

Vill du endast ha sovrummet målat eller funderar du på en renovering för hela hemmet? Det är viktigt att ha en tanke och en planering hur det hela ska gå till redan innan projektet startar. Antagligen behöver du kunna bo kvar medan arbetet utförs. Här gör du klokast i att konsultera målarfirman. Med den erfarenhet de har kan de avgöra hur man ordnar saken på bästa sätt.

Ett hem som är nymålat och nytapetserat är ett ställe där alla kan trivas. Det gäller inte minst du själv. Det är också en smart investering för framtiden.

Läs mer: målarekungsholmen.nu

Continue Reading

Viktiga saker att tänka på då man ska installera en kamin

Många drömmer om vintermys framför en braskamin. Går det att installera en kamin även fast det inte finns någon skorsten? Och vad mer är viktigt att tänka på om man vill sätta in en kamin?

I vårt klimat med skiftande årstider, kyla och mörker, passar det särskilt bra med öppen spis eller braskamin. När man väljer kamin brukar man utgå från funktion. Ska den vara en stor del av bostadens värmesystem är det oftast smidigast att satsa på en pelletskamin. Vill man däremot ha en kamin som först och främst bidrar till mysfaktorn är det bättre med en vedkamin. Planerar man att ansluta braskaminen till den befintliga skorstenen måste man också besiktiga denna för att kontrolleras så att den fungerar som den ska. Funderar man på att sätta in en ny kamin i Stockholm kan man i vissa fall också behöva ansöka om bygglov hos kommunen. Ring därför och fråga vad som gäller innan ni sätter in braskaminen.

Få hjälp med att även kontrollera skorstenen

Man kan installera en braskamin själv, bara man vet hur man gör, fast är man det minsta osäker ska man anlita en installatör. Enklast är att vända sig till en återförsäljare av braskaminer som även erbjuder installation och som också kan kontrollera skorstenen. Då slipper man skriva kontrakt med flera olika aktörer och ett och samma företag blir ansvariga för hela installationen. Men det kan vara bra att först ta in offerter från några olika företag och jämföra priser.

Continue Reading

Satsa på mysfaktor hemma i Göteborg

Ljudet av ved som knastrande brinner i kaminen, vinden som viner kylig utanför och något gott att dricka är vad många drömmer om i sina bostäder. Därför skaffar fler kaminer i sina hem.

När ordet mysfaktor myntades gällande kaminer så var det något som fastnade hos många. För en kamin som knastrar och har dansande lågor, samtidigt som den sprider en härlig värme, är nog så nära mysfaktor som man kan komma. Därför är det många som satsar på en kamin av något slag i sina hem. Även om vissa är så pass låga i värmespridning att de mer är till för lågornas skull.

En rejäl värmekälla

Mysfaktor eller ej är braskaminer i Göteborg en rejäl värmekälla som man kan tjäna på att ha i sitt hem. Med hjälp av kaminen kan man få komplementvärme eller till och med värma upp hela sitt hem under hela året. Det beror på vilken kapacitet man väljer på kaminen och hur villig man är att sköta om eldningen i den. Har man möjlighet att ordna egen ved, från exempelvis egna träd eller en liten skog, så kan man till och med få helt gratis värme, till skillnad mot elräkningar som kan uppgå till många tusenlappar under en riktigt kall vinter. Men även om man köper sin ved så kan man genom att endast elda en gång om dagen få en torrare luft inomhus som kräver lägre temperaturer för behaglig uppvärmning. Kaminer är alltså bra att ha även utan mysfaktor.

Continue Reading

Mysig värme och känsla i Borås

Det varma sprakandet i kaminen är så pass mysigt att det till och med uppfunnits uttrycket mysfaktor om värmekällan. Det är en myskänsla som fler och fler vill ha i sina hem och fritidshus.

Ljudet av eld som sprakar och synen av lågor som dansar är något som många vill ha i sina hem som mysfaktor idag. Det är också en värmekälla som kan vara mycket billig att driva, om man får tag i billig ved. Eller kanske till och med ved som är helt gratis, om man fäller egna träd eller nappar på sådant som skänks bort. Men det är trots allt eld som man ska ha i sitt hus och därför är det mycket viktigt att man är noggrann när man väljer, placerar, installerar och hanterar sin kamin.

Efter en kylig promenad

När man kommer hem från en kylig promenad eller en tur på skidor, så är det inte mycket som slår en knastrande kamins värme. Vill man också ha en kamin, som många andra, så går det att anlita en installatör av braskaminer i Borås. Någon som kan se till att man väljer rätt kamin och även placerar samt installerar den på ett korrekt sätt. Man kan även passa på att få tips om hur man ska sköta om sin kamin så att den kommer hålla och ge bästa möjliga värme ifrån sig. Det finns knep man kan ta till för att få ut mesta möjliga av sin kamin, och samtidigt krävs det noggrann skötsel.

Continue Reading
1 2 3 8