Badtunna utomhus kan vara riktigt snyggt

Den som är estetiskt lagd vill gärna ha en sammanhållen utomhusmiljö. Har man till exempel en vacker altan som är trädäckad, vill man inte placera en badtunna i ful plast på en sådan. Då vill man ha en badtunna i samma slags träpanel som altanen eller terassen. Som tur finns det sådana badtunnor för dem som önskar sig en sådan.

Inte alla pooler är snygga

Det är inte alla pooler som är särskilt snygga. Och de som är snygga är väldigt dyra. De kan gå på flera 100.000-tals kronor. Vill man hålla nere kostnaderna men ändå har ett bad som man kan ha utomhus och dessutom är snygg, är en fin badtunna i trä ett riktigt bra alternativ. På utsidan har badtunnan en träpanel som gör att badtunnan ser ut som en gammaldags badibunker. På insidan är den av polyetenplast, eller av aluminium, om man inte gillar plast. Aluminium blir inte hett, såsom annan metall som kan gör att man bränner sig. Den rostar heller inte, utan behåller både sin naturliga temperatur och utseende även med mycket vatten. Plasten kan få en hinna av smuts, som visserligen lätt kan rengöras, men så reagerar inte aluminium. Däremot kan man vilja rengöra den så att inte bakterierna börjar gro i badtunnan.

Så sköter du om din badtunna

Har du en badtunna antingen av polyetenplast eller aluminium, så kan du enkelt rengöra den genom att först tömma den på vattnet. Ta sedan en borste som passar för detta ändamål och ”diska” sedan den. När du har ”diskat” den så sköljer du av den antingen med högtryckstvätt, vattenslang eller genom att spola ur den med vedkaminens vattenmantling.