Hitta hantverkare för renoveringen i Stockholm

Är det dags för en renovering hemma i Stockholm? Är det en större renovering som ska ske i badrum eller kök, kan man behöva ta proffsen till hjälp. En del mindre renoveringar kan man säkert göra själv, som att tapetsera, måla om, men större renoveringar som har med VVS-arbeten att göra, kakla om, dra elen och liknande, kräver sin hantverkare. Då är frågan sedan vilka hantverkare som man ska välja, vad det får kosta, hur man kan sänka kostnaderna men ändå få ett arbete gjort så att det blir så snyggt som möjligt.

Jämföra hantverkare med varandra

Det bästa som man kan göra när man ska välja hantverkare och inte känner till hur de jobbar, är att börja googla ”renovering Stockholm” på Google. Därefter får du några förslag på hantverkare som kan utföra renoveringar i Stockholm. Då kan man ta kontakt med några av dem, fråga om offert och referenser. Sedan följa upp referenserna så gott det går, läsa på om företaget. Andra sätt är att fråga släkt och vänner om de känner någon som är duktig. Har man grannar som nyligen har renoverat hemma hos sig, kan man fråga dem om de hantverkare som de har anlitat. Har deras hantverkare gjort ett bra jobb, kan man med större säkerhet anlita dem.

Viktiga kriterier vid val av hantverkare

  • Har F-skattebevis – detta är absolut viktigt, då det krävs att företaget har F-skattebevis för att man ska få dra av på Rot-avdraget.
  • Välutbildade för sina yrken – att de har relevant utbildning är kanske något vi tar för givet, men så är det inte alltid. Vissa anställer för så billig peng som möjligt, då är det inte säkert att alla de har rätt utbildning.
  • Erfaren och kreativ – att hantverkarna är erfarna och kan hitta bra lösningar på olika problem är viktigt. Om de kan lösa saker på ett bra sätt, visar om de har kreativitet och kan ordna så bra som möjligt.
  • Goda referenser – en hantverkare som bryr sig om sina kunder och är duktig på det hon, eller han, gör, får ett gott rykte om sig. En sådan vill man gärna anlita.