När du behöver golvläggare i Göteborg

Behöver du en golvläggare i Göteborg? Det finns knappast något snyggare än ett trägolv som har använts i många år. Trä tenderar att bara bli allt snyggare ju längre tiden går. Det som är fiffigt med att slipa om trägolvet i stället för att riva ut och lägga nytt, är att man kan förlänga trägolvets golvyta. Dessutom förlänger man livslängden på trägolvet.

Bor du i Göteborg och har ett trägolv som har sett bättre dagar? Då kan vi rekommendera att hellre anlita en golvläggare som kommer och slipar om det. Du får som ett nästan nytt trägolv med en golvslipning. När det sedan har slipats om, behandlar man den nya ytan – som är mycket känslig för behandlingen – med hårdvax, lack, olja lut eller bets. Dessutom kan man lägga in det slags pigment som man önskar så att man får den nyans på golvet som man önskar.

Vilken färg vill du ha på golvet?

Var inte rädd för att testa färg på golvet. Det kan få en ljusare eller mörkare nyans. Har man till exempel vit inredning, kan det vara riktigt snyggt med ett märker golv, och tvärtom. Det är mycket praktiskt med ett mörkare golv – man ser inte smutsen lika lätt. Är golvet av en ljusare nyans, ser man när det kommer fläckar på det, och det kräver mer av städning och att man håller golvet rent från fläckar.

Har du inget trägolv?

Om du inte har något trägolv, rekommenderas att lägga in ett sådant, eftersom du då kommer att ha ett vackert golv som kan åldras i sin egen takt. Beroende på hur du behandlar golvet kommer du att kunna ha ett och samma golv i så gott som minst 50 år. Och när det väl är slitet och har märken och är smutsigt, ja då är det bara att slipa om det så får du ett nästan nytt golv.

Sugen på ett stengolv?

Känner man inte för ett trägolv, eller om man tycker att det inte passar med ett trägolv, där man önskar sig ett nytt golv, kan man lägga det med stenplattor. Även stenplattor kan man slipa om, om man så önskar. På samma sätt är det med ett stengolv; ju längre tid som du kan ha det, desto snyggare kommer det att bli och ser du till att vara rädd om det så kommer det att hålla för mycket lång tid framöver.