När du behöver golvslipning i Göteborg

Har du slitna golv i Göteborg? Då är frestelsen stor att riva ut och lägga nytt. Men det finns både mer miljövänliga och billigare alternativ till att bara riva ut och slänga. Man kan faktiskt slipa om nästan alla typer av golv. Huvudsaken är att det finns mer än 2,5 centimeter djup på golvet som sliparna kan ta av. Det går till och med att slipa om stengolv, och de nyare plastgolven går också att slipa om, liksom linoleumgolv och trägolv, såsom både klickgolv, laminatgolv och vanlig parkett. Här tar vi upp hur du kan genomföra en golvslipning i Göteborg.

Slipa om ger nästan nya golv

Väljer du att slipa om golvet får du tillbaka det ursprungliga utseendet på dina golv. Det som händer när man slipa golvet är nämligen att man tar fram en ny yta på golvet. Hur smutsigt och repat det gamla golvet än var, så försvinner allt det när man slipar om det då man tar bort den gamla ytan och tar fram en ny. Det är därför som en golvslipning är så effektiv. Det är verkligen det bästa sättet att få tillbaka det ursprungliga utseendet på sitt golv. Sedan är det viktigt att göra en efterbehandling som förlänger och skyddar golvet efter golvslipningen.

Efterbehandlingen nästan lika viktig

Att göra en noggrann efterbehandling efterbehandling är nästan lika viktig som själva golvslipningen. Gör man efterbehandlingen lika noggrant som golvslipningen får man golv som håller i åtminstone 20 år, innan man kan behöva göra om behandlingen av golvet. Här finns många olika behandlingsmaterial som man kan välja; hårdvax, olja eller lack. I alla de material som man kan slipa om i, är det viktigt att skydda den nya ytan med något av dessa behandlingsmaterial. Det går alldeles utmärkt att lägga in pigment i oljan, lacken eller hårdvaxen. Då får man just den slags nyans som man önskar på golvet.