Låt pooldrömmen bli sann redan i sommar

Barn leker i pool hemma

Blir det hemester även för dig i sommar? Misströsta inte! Det går att få en riktigt härlig semester även på hemmaplan. Ett smart knep kan vara att ge trädgården ett lyft med en pool. Och du är verkligen inte för sent ute. Det finns många poolleverantörer där ute som erbjuder pooler hela sommaren med snabb leverans. 

En pool ger dig möjlighet till sol och bad utan att du behöver trängas med andra på stranden. Covid-säkert och härligt att inte ens behöva åka iväg någonstans. I år är en pool på hemmaplan alltså helt rätt val!

Här kan du köpa pool online

Du behöver inte ens bege dig till en återförsäljare för hemmapooler för att få en pool levererad hem till dig. Det finns ett flertal sidor där du kan köpa pool online och få den skickad till valfri adress.

Vill du göra det ännu enklare för dig själv så väljer du en pool som står ovan mark. Den kräver inte ens att du gräver för att få den på plats utan bara att du har en tillräckligt stor, öppen yta som är så plan som möjligt för att du ska kunna ställa upp poolen. Sen är det bara att fylla på med trädgårdsslangen, installera ett poolfilter och en poolstege så är du igång.

Köp en tillräckligt stor pool

Ett misstag som många gör är att snåla med storleken på poolen. Men om man verkligen vill ha utrymme för att kunna ta sig en simtur och för att barnen ska kunna leka med sina vänner så är det bättre med en lite rymligare pool. Det kostar heller inte så mycket mer att värma upp en pool med aningen större volym, särskilt inte om man utrustar den med en poolvärmepump. Precis som värmepumpar för hus så värmer de vattnet mycket energieffektivt så att kostnaderna hålls nere. Vill du spara en aning så välj en pool som inte är så djup hellre än att du sparar på ytan.

Lyxa till utemiljön

Med enkla medel kan man fixa till en riktigt härlig miljö kring poolen också. Ett trädäck längs kanten eller snygga markstenar ger ett prydligt intryck och är lätt att hålla rent. Mycket enklare än att låta gräsmattan växa nära inpå – något som brukar resultera i mycket gräsklipp som hamnar i poolen. 

Mycket kan också göras med hjälp av belysning. Snygga LED-slingor längs kanten gör att poolen känns inbjudande att bada i även på kvällstid. Ett par sköna vilstolar i närheten, kanske en utedusch för att skölja av sig klorvattnet och lite snygga planteringar gör att din bakgård snart kommer att kännas som vilket lyxigt semesterparadis som helst.

Stanna hemma och njut av din egen pool i sommar helt enkelt. Den kommer att betala sig i många år framåt.