Öka värdet på bostaden med homestaging

Visste du att homestaging kan öka försäljningspriset för din bostad med ca 10-15 %? Nu kanske din första reaktion är “wow!”, medan nästa tanke är av en mer frågande karaktär: vad är homestaging?

Homestaging, eller homestyling som det också kallas, är någonting du kan ta hjälp av för att höja priset på din bostad vid försäljning, men man kan även använda det bara för att få det trevligare och mysigare hemma. Det är just det som homestaging är till för – att man ska trivas i sitt hem, eller i ett eventuellt blivande hem. En inredare, närmare bestämt en inredningsstylist, kommer att ta fram det bästa i just din bostad och förstärka detta. Det är viktigt med växter och levande blommor, olika materialval, färger som harmonierar med varandra och rätt ljussättning. Allt detta jobbar stylisten med. Inför en försäljning vill man också skapa nyfikenhet hos potentiella köpare; när de ser bilderna ska de vilja komma på visningen.

Homestaging i Stockholm

I Stockholm är bostadsmarknaden ofta brännande het. Många vill bo i huvudstaden och letar efter ett hem där. Lägenheterna säljs tämligen snabbt. Att de säljs snabbt innebär dock inte alltid att säljarna per automatik får det priset de vill ha, och om man kan få ytterligare lite mer så är det nog få som tackar nej. Att få hjälp med homestaging inför sin försäljning kan därför vara väldigt smart. Det får din lägenhet att sticka ut ur mängden bland alla andra på marknaden. Eftersom utbudet av bostadsrätter är stort så finns det även flertalet företag och inredare i Stockholm som nischat in sig på just detta med homestaging – och blivit riktigt bra på det.

Kostnad vs. vinst

Självklart kostar det att anlita en inredare för homestyling, men den kostnad du får betala för detta ska ju vägas mot vinsten som det ger vilket är ett högre försäljningspris. Kostnaden är dessutom avdragsgill, vilket är bra att veta. Det finns dock en risk med att låta en stylist arbeta i ditt hem och det är att det blir så pass bra så att du inte vill sälja sedan! För det är ju det hela stylingen handlar om – att det ska bli en trivsam atmosfär i hemmet så att man vill stanna kvar. Spekulanterna ska inte vilja gå hem, de ska vilja lägga ett bud på stört. Men, det skulle alltså lika gärna kunna bli du som stannar kvar.