Pianot är en vacker inredningsdetalj

Musik skapar harmoni och ett hem som innehåller musik är också ett mer personligt sådant. Inredning handlar inte enbart om möbler och om hur man placerar sådana; till mångt och mycket så handlar det om att förmedla en känsla om vem man är också. En ny gäst hemma hos dig ska kunna lära känna dig enbart genom att se din inredning och genom det samlade intrycket där musik spelar en stor roll. Det kanske spelas musik i bakgrunden, du kanske har ett fotografi på någon musiker eller också kanske du har en större vinylsamling som ger hintar om vem du är.

Den kände regissören Tomas Alfredson fick en gång frågan om vilken typ av musik han gillade. Svaret var att han inte kände personen i fråga tillräckligt väl för att delge denna information: musik för honom var en del av hand personlighet och något han ville hålla för sig själv. Vi menar att det ställningstagande kan göras på exakt motsatt sätt också: visa vem du är genom musik du gillar.

Många tänker att exempelvis ett instrument inte ska synas. Man kanske spelar fiol, trumpet eller piano och vill att detta ska hållas i separata rum. Vi skulle säga att dessa instrument är så pass estetiskt tilltalande att de fungerar som perfekta inredningsdetaljer. En trumpet eller en fiol som hänger på väggen ger hemmet en konstnärlig touch, medan ett piano å sin sida går att bygga en hel inredning kring. Således: har du spelat, spelar du eller drömmer du om att spela piano: ta fram det och låt det synas i ditt hem i Stockholm.

Kontakta ett företag för en pianoflytt

Det stora problemet med just ett piano är att det är svårt att flytta. Även om du ska flytta det från ett rum till ett annat så kommer du att behöva hjälp. Ska en pianoflytt ske från ett annat hem till din lägenhet i Stockholm – där du kanske köpt instrumentet på Blocket – så kommer du att behöva professionell hjälp. Ja, då är det väl bara att ringa en flyttfirma för en sådan pianoflytt? Inte direkt.

Just en pianoflytt kräver nämligen rätt flyttfirma också. De flesta flyttföretag har inte den kompetens och de redskap som krävs för att klara av en pianoflytt och det gör vikten av rätt företag extra stor. Kolla upp detta innan du bokar in en pianoflytt. Vid ett sådant läge är det viktigt att företaget kan undersöka vilka möjligheter som finns – kan man bära det, kan man ta hissen, finns det en möjlighet att dra upp det via fastighetens utsida? – innan man påbörjar flytten av instrumentet.

Lyckligtvis så finns det sådana företag i Stockholm. En nyckel till att hitta rätt handlar om att kolla upp tidigare kunder. Har man genomfört en pianoflytt tidigare så borde det inte vara något problem att förmedla en kontakt till just den kunden, eller hur?

Så; ta tillvara på ditt musikaliska intresse och låt detta synas i ditt hem. Det skapar en härlig atmosfär och en personlig känsla. Och vad gäller ett piano: finns det egentligen något snyggare instrument sett till form, storlek och material?

På sidan https://www.pianoflyttstockholm.com/ kan du läsa mer om hur en pianoflytt går till.