Vågar man slipa golv själv?

Det är ju så populärt att renovera själv hemma. Martin Timell, och alla andra programledare som har instruerat hur vi ska bygga själva, har gjort att var och varannan tänker att man kan snickra ihop sin egen bänk, måla om, spika ihop en vägg eller två. Tyvärr är det inte alla gånger så lyckat. Och vad ska man göra om det blir fel? Det går knappt att göra det ogjort det som en gång är gjort.

Så är det även med den som funderar på att slipa om sitt golv själv. För den som har gjort det bra några gånger, utan större missöden kan säkerligen klara av biffen, men har man aldrig gjort det förut och är oerfaren på golvslipning, så bör man inte ge sig på den saken på egen hand.

Riskerna för fel är för stora

När man slipar golv, är det mycket viktigt att man vet vad man gör – och rör sig jämnt över hela golvet. Ska man stanna upp, måste man fälla upp valsarna så att inte golvslipen gräver en grop i golvet. Det går som säkert alla förstår, inte att reparera. I så fall är det bara att lägga ett helt nytt golv. Däremot kan nog alla både göra förarbetet och efterarbetet. Innan man sätter igång och slipar bör man städa och rengöra hela golvet ordentligt. Efter golvslipningen är det mycket viktigt att lacka, olja in, betsa golvet, luta det eller måla det innan man gör något annat.

Behöver du golvslipning i Stockholm?

Om det är så att du behöver en golvslipning i Stockholm, har du flera hantverkare att välja mellan. Det finns närmare 4.500 hantverkare av olika slag. Vill du specifikt få tag i någon som enbart arbetar just med golvslipning, kan du googla ”golvslipning Stockholm” så att du får kontaktuppgifter till några sådana golvslipare som kan slipa golv effektivt i Stockholm. När du fått kontaktuppgifterna är det bara att ta kontakt, be om offerter och referenser och jämföra, kontrollera dem och sedan välja den som är bäst för jobbet. Lycka till!